3D opstellingen voor online 
systemisch werk en training

Met de SystemicVR 3D software kunnen opstellers, coaches en trainers opstellingen maken met virtuele 3D-karakters. 

Virtuele opstellingen kunnen zowel van boven als vanuit het gezichtspunt van de representant worden bekeken. 

In een online sessie (bijvoorbeeld met Zoom of Teams) kunnen gebruikers meekijken en zelf een 3D representant bedienen. 

De bibliotheek met virtuele karakters, objecten en symbolen

Gebruikers van SystemicVR kunnen momenteel kiezen uit ruim 60 virtuele karakters en een groot aantal 3D objecten en symbolen.  


Overdracht BHI

Per 1 januari 2024 wordt Systemic VR is exclusief aangeboden aan de studenten van het Bert Hellinger Instituut. Wanneer je SystemicVR wilt blijven gebruiken nodigen we je uit om contact op te nemen met BHI.

Covid-19 "Social distance proof" 

De 3D virtuele opstellingen kunnen gebruikt worden om een coaching en training te geven op afstand door middel van het gebruik van een videoconferentie.

1 op 1 en groep of team sessies

Met de juiste videoconferentie kan SystemicVR gebruikt worden om sessies uit te voeren met afzonderlijke klanten, maar ook met groepen of teams. 

Training, leren en intervisie

U kunt SystemicVR voor zowel intervisie als voor trainings-- en leerdoeleinden gebruiken. Met SystemicVR kunt u oefeningen uitvoeren en opstellingen creëren. 

Meerdere manieren om de opstelling te bekijken

Klanten en de begeleider, coach en trainer kunnen vanuit elk oogpunt de virtuele 3D-opstelling bekijken. Ze kunnen vrij rondlopen in de virtuele zaal. 

Gebruiksvriendelijk en kostenefficient

De SystemicVR-software is zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien heeft u met de training op afstand geen kosten meer aan een ruimte huren, reizen en het betalen voor de lunch.

Over de Auteurs

SystemicVR  is ontwikkeld door een enthousiast team van professionals met verschillende achtergronden. 

Marion Latour is een ervaren opsteller, systemische coach en trainer in opstellingen en systemische coaching. Tijdens de Corona-crisis wilde ze online opstellingen doen en dacht ze na over een programma waar je opstellingen kunt maken met virtual reality.


Martijn Boosman is een ontwerper van virtual reality-simulatietools en heeft meerdere bedrijven gecreëerd en beheerd op het gebied van VR-simulatieoplossingen voor training en opleiding van hulpverleners. 


Ferran Julia is een begaafde softwareontwikkelaar en daarnaast een brandweerman. Ferran programmeerde de SystemicVR-software met behulp van de input van Marion en Martijn. Nienke Privée is een ervaren visagiste voor special effects en tv / filmproducties. Nienke past haar make-upvaardigheden toe wanneer ze 3D-ontwerp en karakteranimatiesoftware gebruikt om 3D-personages te maken voor SystemicVR.

Tiago Tavares De Brito is een ervaren 3D Modelleur. Tiago heeft de 3D omgevingen ontworpen en maakt de 3D objecten en 3D symbolen voor SystemicVR. 

Bezoek de website van Aletaya voor meer informatie over het bedrijf Aletaya van Marion, dat verantwoordelijk is voor de introductie van SystemicVR op het gebied van systemisch werk.